Start nu met je eigen zaak – 5 goede redenen om zelfstandige te worden


> ondertitel komt hier

29/06/2020

Droom je ervan om een eigen zaak te starten, maar durfde je de sprong nog niet wagen? Nu is het perfecte moment om ein-de-lijk die ondernemersdroom waar te maken. Deze 5 redenen zullen je overtuigen om niet langer wachten.

1. Je bent je eigen baas

Jouw zaak, jouw regels. Gedaan met verantwoording afleggen aan je afdelingshoofd. Jij werkt gewoon voor jezelf! Hoe je zaak eruit ziet, voor welke klanten je werkt en wat de toekomst brengt, ligt allemaal in jouw handen. Want wat je zelf doet, doe je vaak beter.

2. Dankzij de coronacrisis begin je op gelijke voet met je concullega’s

De voorbije maanden ging ons land in lockdown. Thuiswerk werd de norm, budgetten werden herbekeken, handelszaken sloten tijdelijk de deuren. Veel ondernemers stonden stil bij hun huidige manier van werken en de toekomst.

De economie maakte een natuurlijke en verplichte reset en begint nu pas opnieuw (her)op te starten. Van dit moment kan je profiteren om je eigen zaak op te starten. Alle maatregelen en gevolgen van de coronacrisis zorgen ervoor dat je bijna op gelijke voet start met je concullega’s.

3. Thuiswerken = meer vrijheid, meer tijd

Proefde je de laatste maanden ook van de voordelen die thuiswerken biedt? Wel, als zelfstandige ben je baas over je eigen agenda. Jij bepaalt met wie je in zee gaat, hoe je een job uitvoert of wanneer je je administratie in orde brengt. En wil je verlof nemen, dan doe je dat gewoon.

Gedaan ook met dat vervelende woon-werkverkeer, jij werkt gewoon van thuis uit. En als je dat eenzaam vindt, kan je zeker terecht in een van de talrijke coworkingspaces in je buurt.

Natuurlijk vraagt dat ook wel wat discipline. Jij beheert je agenda en bepaalt welke resultaten je wil behalen. Maar dat betekent ook: niet werken, is geen inkomsten.

4. Je leert ongelooflijk veel nieuwe dingen

Je eigen ding doen, daar draait het om. Als zelfstandig ondernemer ontwikkel, ontdek en verbeter je helemaal zelf je eigen product of dienst. Zit je al lang met een geweldig ondernemersidee in je hoofd? Dan is het helemaal aan jou om dat vorm te geven, op een manier die jij wil.

Je eigen bedrijf opstarten en leiden zal je voor uitdagingen stellen die je nooit zal ervaren als je in loondienst werkt. Je zoekt en kiest je eigen klanten, leert hoe je je financiële zaken beheert en – als de zaken goed gaan en je wil uitbreiden – zal je ook medewerkers moeten aansturen.

5. Je bent financieel onafhankelijk

Ondernemen, draait niet alleen om geld verdienen. Maar natuurlijk moet het financiële plaatje wel kloppen en wil je van je zaak kunnen leven. Laat je daarom goed adviseren!

Als ondernemer kan je ook kosten maken op je zaak. Wanneer je btw-plichtig bent, krijg je in veel gevallen de btw terug die je zelf betaalde op je aankopen. En doordat je sociale bijdragen betaalt, heb je als zelfstandige gewoon recht op bijvoorbeeld kinderbijslag, pensioen en een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Jij beslist welk resultaat je wil bereiken. Meer is daarom niet altijd beter, want ook je work-life-balance heb je als zelfstandig ondernemer helemaal zelf in de hand!

Goesting gekregen om de sprong te wagen en zelfstandig ondernemer te worden? Maar zit je toch nog met vragen? Kan je wel wat hulp gebruiken bij de opstart van je zaak? Dan ben je bij de experts van startadvies.be aan het juiste adres!

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek en maak in alle vertrouwen je ondernemersdroom waar.

Ja, ik boek een kennismakingsgesprek met een startersexpert