Updates

Nieuws

Blijf op de hoogte. Startadvies.be verzamelt hier de laatste nieuwtjes voor jou.

Je boekhouding: zelf doen of een boekhouder zoeken?

Niet elke starter houdt zich graag bezig met de cijfertjes van zijn onderneming – of kan er de tijd voor nemen. En hoe zit het met fiscale optimalisatie? Wat als je personeel aanneemt? Of investeringen doet? Dan helpt een goede boekhouder je vaak al een eind op weg.

> Lees verder

Start je eigen zaak – voorwaarden en formaliteiten

Start je als ondernemer in bij- of hoofdberoep, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. En ook administratief komt er wel wat bij kijken. Misschien zie je door het bos de bomen niet meer. In dit artikel verzamelen we alle startersvoorwaarden en administratieve formaliteiten.

> Lees verder

Welke steunmaatregelen en subsidies bestaan er voor starters?

Wist je dat startende ondernemers beroep kunnen doen op heel wat steunmaatregelen en subsidies? We lichten er een aantal uit.

> Lees verder

Ondernemersdroom financieel haalbaar?

Is mijn ondernemersdroom financieel haalbaar?

Je droomt er al lang van om zelfstandige te worden, maar je twijfelt aan de financiële haalbaarheid van je project. Dan schept een realistisch opgesteld financieel plan duidelijkheid. Maar hoe begin je daaraan? We helpen je graag op weg.

> Lees verder

Starten met je eigen zaak: kiezen voor een eenmanszaak of voor een vennootschap?

Je wil starten als zelfstandig ondernemer? Proficiat! Dat is een grote stap, en eentje waarbij je belangrijke keuzes zal moeten maken. Een van de allereerste beslissingen die je als starter moet nemen, is de rechtsvorm van je zaak: een eenmanszaak of een vennootschap. We zetten hieronder de belangrijkste kenmerken van beide vormen even op een rijtje. Zo kan jij de beste keuze maken voor jouw onderneming.

> Lees verder

Start nu met je eigen zaak – 5 goede redenen om zelfstandige te worden

Droom je ervan om een eigen zaak te starten, maar durfde je de sprong nog niet wagen? Nu is het perfecte moment om ein-de-lijk die ondernemersdroom waar te maken. Deze 5 redenen zullen je overtuigen om niet langer wachten.

> Lees verder

In de startblokken? Laat je inspireren.

Ben je klaar voor een vliegende start? Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en blijf op de hoogte van interessant en inspirerend startersnieuws. You like it?

> Lees verder